Καλώς ήλθατε στο Kerveros

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ο κακός χαμός έγινε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Βαρουφάκης στην εκπομπή Newsnight του BBC2, καθώς... 
σκοτώθηκε με την οικοδέσποινα Emily Maitlis, την οποία κατηγορήσε ότι τον διακόπτει συνέχεια "αγενώς", ενώ επιτέθηκε και στους ρεπόρτερ του βρετανικού καναλιού ότι μετέφεραν ανακριβές ρεπορτάζ από την Αθήνα για τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι "είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και κάθε κράτος μέλος της ΕΕ αλλά η τρόικα έχει δύο επίπεδα: το ένα το θεσμικό με το οποίο είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε και το δεύτερο των υπαλλήλων που είναι καλοί άνθρωποι και δεν έχω τίποτα μαζί τους αλλά ζητούσαν την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχοντας αριθμούς για ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα που δεν παράγει αποτελέσματα".

Ερωτηθείς για τη συνέχιση των δομικών μεταρρυθμίσεων είπε ότι θέλουμε να τις συνεχίσουμε και να τις εμβαθύνουμε.

Όταν ρωτήθηκε για τις ιδιωτικοποιήσεις και συγκεκριμένα για το λιμάνι του Πειραιά ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι "προσωπικά σας διαβεβαιώνω ότι η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση (σ.σ. Cosco) έχει την πλήρη στήριξη μου" αν και επισήμανε ότι οι περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία σήμερα έχουν γίνει αντί πινακίου φακής και τα κέρδη έχουν πάει στη μαύρη τρύπα της αποπληρωμής χρέους.

Η οικοδέσποινα της εκπομπής ρώτησε τον Γιάννη Βαρουφάκη αν εμπιστεύεται τη Γερμανία με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά ότι «ναι την εμπιστεύομαι» παραπέμποντας σε παλαιότερο άρθρο του στο οποίο πρέσβευε την άποψη ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια ηγεμονική Γερμανία όσον αφορά την οικονομική δραστηριότητα.
My Blogger Tricks