Καλώς ήλθατε στο Kerveros

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

1Ένας άντρας από το Τέξας αποταμίευε εδώ και 65 χρόνια όλα τα νομίσματα της ενός λεπτού που έπεφταν στα χέρια του και τώρα έχει πλέον συγκεντρώσει το ποσό των 816 δολαρίων, δηλαδή περίπου 703 Ευρώ.
Όπως δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο σήμερα 81χρονος Ira Keys, σταμάτησε να ξοδεύει πένες το 1952 σε ηλικία 17 ετών μετά από προτροπή του πατέρα του «ό,τι κι αν κάνεις παιδί μου, κράτα τα λεφτά σου».
Ο ηλικιωμένος άντρας είπε: «Όταν άρχισα το 1952, δεν είχα πολλά χρήματα, έτσι άρχισα να αποταμιεύω κέρματα του ενός λεπτού και συνέχισα απλά να μην ξοδεύω».
Τώρα ο άντρας αποφάσισε να πάει όλα τα νομίσματα, τα οποία συνολικά ζυγίζουν 226 κιλά στην τράπεζα για να τα βάλει στο λογαριασμό του, ενώ το προσωπικό χρειάστηκε μία ώρα για να τα μετρήσει όλα.
Ο Kari Lewis, τραπεζίτης στο υποκατάστημα όπου έγινε η κατάθεση, δήλωσε: «Και βέβαια παίρνουμε πένες. Μπορεί να τις βλέπετε στο έδαφος και να λέτε ‘μπα, δε θα την πάρω’, αλλά γι ‘αυτόν τον άνθρωπο το να αποταμιεύει για χρόνια ολόκληρα ήταν αρκετά εκπληκτικό».
My Blogger Tricks
Categories: