Καλώς ήλθατε στο Kerveros

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

βαρΤέλος στο αίτημα της Ελλάδας για την διαγραφή χρέους λέει σε συνέντευξή του στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, κάνοντας όπισθεν ολοταχώς στην κεντρική κυβερνητική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα.
Αντίθετα, πλέον ζητούμε την αντικατάσταση με νέα ομόλογα βάσει της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τονίζει ο κύριος Βαρουφάκης στην ίδια συνέντευξη.
Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται πως πλέον η ελληνική πλευρά «γλιτώνει» την ανάγκη να χρησιμοποιούμε τον όρο «κούρεμα», που δεν γίνεται αποδεκτός από τους συνομιλητές.
Η είδηση αυτή που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας και ίσως της κυβέρνησης μιας και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ταχθεί υπέρ του κουρέματος ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους, έσκασε σαν βόμβα την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι διαπραγματεύσεις σε όλη την Ευρώπη και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού, τις ΗΠΑ.
Ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του αναφέρει πως τελειώνει το αίτημα της Ελλάδας για τη διαγραφή του χρέους, κάτι που βέβαια όλοι ανεξαιρέτως οι ευρωπαίοι το απέρριπταν, ακόμα και εκείνοι που στέκονταν στο πλευρό της Ελλάδας για την κατάργηση της τρόικας.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η Ελλάδα θα ζητήσει την αντικατάσταση του χρέους με νέα ομόλογα που θα εξαρτώνται από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομία

My Blogger Tricks