Καλώς ήλθατε στο Kerveros

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα υπουργείου Δικαιοσύνης υπέβαλε ο Νίκος Κανελλόπουλος…
Κλείνοντας το ευχαριστήριο μήνυμα που συνόδευσε την παραίτησή του ο τέως γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης ευχήθηκε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις,.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Αγαπητοί,
Τρεισήμισι χρόνια μετά την ανάληψη της τιμητικής και υπεύθυνης θέσης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποχωρώ από τα καθήκοντά μου, κλείνοντας έναν σπουδαίο για εμένα κύκλο πράξεων και σκέψεων, έναν ζωογόνο κύκλο εμπειριών.
Στο τέλος της θητείας μου, αισθάνομαι ευτυχής διότι έχω πλήρη επίγνωση όσων καταφέραμε και υλοποιήσαμε, αλλά και ιδιαίτερα προβληματισμένος για όλα εκείνα που δεν είδαμε να ολοκληρώνονται, παρά τις προσπάθειες και τα σχέδιά μας. Αισθάνομαι δε ευτυχής και υπερήφανος γιατί δεν επιτρέψαμε στη «γάγγραινα» της δημοσιονομικής κρίσης και των οικονομικών αδιεξόδων να μας αποστερήσει το δικαίωμα στο όραμα, τη διάθεση για δημιουργία και την πίστη στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις.
Το βέβαιο είναι ένα: πέρα από λάθη και παραλείψεις, σύμφυτες της ανθρώπινης φύσης, πέρα από ενδεχόμενα «ελλείμματα» συνεργασίας με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες, ο στόχος υπήρξε πάντοτε ένας και αναμφίβολος, όπως ακριβώς και η βούλησή μας να τον επιτύχουμε.
Με σχέδιο και ρεαλισμό, εργασθήκαμε με επιμονή, μεθοδικότητα και -θέλω να πιστεύω- αποτελεσματικότητα, για τη μεγάλη μεταρρύθμιση, για μια Νέα Ελληνική Δικαιοσύνη.
Για μια Δικαιοσύνη στην υπηρεσία του Πολίτη, που θα πραγματώνει και θα επιβεβαιώνει καθημερινά τον εγγυητικό ρόλο της ως εφαρμοστή και θεματοφύλακα του Κράτους Δικαίου. Ένα νέο, σύγχρονο και ανθρωποκεντρικό δικαιοδοτικό σύστημα, δυναμικό, εξωστρεφές, καινοτόμο, οικοδομημένο πάνω στις αληθείς ανάγκες της Κοινωνίας, της Οικονομίας και της νομικής κοινότητας αυτού του τόπου. Και το κάναμε με αγάπη στο λειτούργημά μας, σεβασμό στην αποστολή και στις ευθύνες μας και «μαγνητική» προσήλωση στους σπουδαίους στόχους που θέσαμε από την αρχή για το μέλλον της Δικαιοσύνης.
Είναι αλήθεια ότι σε όλη αυτήν την πολύμηνη και γεμάτη προκλήσεις προσπάθεια ποτέ δεν ένιωσα μόνος. Από νωρίς είχα την τιμή και τη χαρά να βρω αρωγούς και συνοδοιπόρους. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να σας ευχαριστήσω θερμά για την εποικοδομητική συνεργασία και τη συμβολή σας, όλα αυτά τα χρόνια, στο έργο της μεγάλης μεταρρύθμισης. Σας ευχαριστώ για την ποικιλότροπη υποστήριξη, τον γόνιμο διάλογο, την παραγωγική αντιπαράθεση, την πολύτιμη σύνθεση απόψεων.
Μοναδική, πλέον, ευχή και προσδοκία μου είναι η συνέχιση της μεγάλης προσπάθειας για αλλαγή και εντατικοποίηση της εθνικής μεταρρυθμιστικής πολιτικής. Μόνον έτσι, στο τέλος της διαδρομής, θα μπορέσουμε να σιγουρευτούμε ότι προσθέσαμε κι εμείς στο σπουδαίο οικοδόμημα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ένα χρήσιμο «λιθαράκι» -μικρό ή μεγάλο, η Ιστορία θα το δείξει-.
Θα είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας.
Με εκτίμηση,
Νικόλας Κανελλόπουλος»
My Blogger Tricks
Categories: