Καλώς ήλθατε στο Kerveros

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Μετά τη χθεσινή βαθιά «ανάσα» (+4,64%), για δεύτερη ημέρα σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνει εκρηκτική άνοδο...


Από την αρχή της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης κινείται σε θετικό έδαφος, με μαζικές αγορές τίτλων, κυρίως στις τράπεζες, που ενισχύονται σε διψήφιο ποσοστό. Στις 13.20 το μεσημέρι, μάλιστα, ο Γενικός Δείκτης σημείωνε άνοδο 9,13%!

Να σημειωθεί πως αν τα κέρδη στο κλείσιμο της συνεδρίασης διατηρηθούν σε επίπεδα άνω του +7,20% (που ήταν το κλείσιμο της 17ης Οκτωβρίου 2014), θα είναι η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος για τον Δείκτη από τις 14 Ιουνίου του 2012! Δηλαδή, τρεις ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012, όταν ο Δείκτης είχε κλείσει με κέρδη 10,12%.

Εκτιμάται ότι τα νέα δεδομένα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό και γενικότερα οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών θα επαναφέρουν την ηρεμία στην ελληνική αγορά, ειδικά μετά την πρόταση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για το χρέος.

Στο πεδίο των ομολόγων, και ως απόρροια των δηλώσεων του κ. Βαρουφάκη για την αντικατάσταση του χρέους με ομόλογα, σημειώνεται πτώση 320 μονάδων για το ελληνικό τριετές ομόλογο, ενώ πέφτουν και τα spreads στα δεκαετή ομόλογα.
My Blogger Tricks
Categories: