Καλώς ήλθατε στο Kerveros

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα έχουν εξοικειωθεί με την ιδέα ότι ο... νικητής τωνεκλογών στην Ελλάδα θα είναι πιθανότατα ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει το Spiegel.

Όπως επισημαίνεται σε άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού SPIEGEL, η γερμανική κυβέρνηση θα αναζητήσει -όπως και τα προηγούμενα χρόνια- και με τη νέα κυβέρνηση μια “συμβιβαστική φόρμουλα”. Αυτή η πολιτική γραμμή δεν θα αφορά μόνο την Ελλάδα άλλα και μια πιθανή κυβέρνηση του PODEMOS στην Ισπανία.

Πιθανό ένα ντόμινο;

Το σχετικό άρθρο του SPIEGEL εξετάζει τόσο ένα σενάριο τρόμου όσο και μια αισιόδοξη εκδοχή. Το πρώτο έχει ως βάση μια καταγγελία των συμφωνιών από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το δεύτερο βασίζεται στις προγραμματικές δηλώσεις του κόμματος. 

Στη βάση του προγράμματος o αρθρογράφος φαίνεται να συμφωνεί με το ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα ενός κουρέματος του χρέους και ειδικότερα στην εκτίμηση ότι “η ευρωζώνη στο σύνολο της θα βγει από την κρίση μόνον εάν διαγράψει ένα μέρος του χρέους”.

Σε αυτή την περίπτωση “η ΕΚΤ θα μπορέσει να επικεντρωθεί στον αρχικό της ρόλο και όχι να παίζει τον πυροσβέστη.” 
Υπό αυτό το πρίσμα, γράφει το SPIEGEL, οι εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αποτελέσουν “έναυσμα για μια αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη”.
My Blogger Tricks
Categories: