Καλώς ήλθατε στο Kerveros

Σάββατο 4 Απριλίου 2015


Δύο βόμβες εξερράγησαν το Σάββατο στη συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου χωρίς να προκαλέσουν θύματα, σύμφωνα με… τη κρατική αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ-Αχράμ.


Η εφημερίδα ανέφερε στον ιστότοπό της πως οι βόμβες εξερράγησαν μπροστά από το σχολείο Άχμεντ Όραμπι, κοντά στο αστυνομικό τμήμα της Ιμπάμπα. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και πυροτεχνουργοί ερευνούν αν υπάρχουν και άλλα εκρηκτικά.


Οι αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις στην Αίγυπτο έχουν πλήξει ως επί το πλείστον τη χερσόνησο του Σινά, μια απομακρυσμένη αλλά στρατηγικής σημασίας περιοχή που συνορεύει με τη Γάζα, το Ισραήλ και τη Διώρυγα του Σουέζ. Όμως, μικρότερες εκρήξεις σημειώνονται όλο και περισσότερο στο Κάιρο και άλλες πόλεις.


Η συνοικία Ιμπάμα είχε πληγεί από παρόμοια περιστατικά και στο παρελθόν. Τον Φεβρουάριο μία βόμβα εξερράγη έξω από εστιατόριο στην Ιμπάμα σκοτώνοντας έναν άνθρωπο.


Μια αιγυπτιακή μαχητική οργάνωση – σύμμαχος του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβε την Παρασκευή την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών σημείων ελέγχου στο Σινά από τις οποίες σκοτώθηκαν 15 στρατιώτες και δύο άμαχοι.






http://ift.tt/1DK4a4f
My Blogger Tricks
Categories: ,